Ham Organik Kakao Pasta Dalgaları
Tarih ve Kökenler
Kakao (Theobroma), M.Ö. 1000 civarında Olmekler tarafından Meksika'da ilk kez hasat edilmiştir. O dönemde, genellikle güçlendirici içecekler için kullanılıyordu. Yıllar içinde, Mayalar ve Aztekler bu kullanımı kültürlerine dahil ettiler. Kakao, törensel ritüellerin bir parçası haline geldi ve kakao çekirdekleri bir ödeme aracı oldu. 16. yüzyılda, İspanyollar kakao'yu Avrupa'ya getirdiler.
17. yüzyılın ortalarında, popüler bir içecek haline geldi. Kakao ağaçları, Avrupa'daki çeşitli ülkelerin kolonileri aracılığıyla Asya ve Batı Afrika'ya tanıtıldı, çünkü Avrupa'da çikolataya olan talep artıyordu.
Kakao çekirdeği, çikolata üretiminde kullanılan ham maddedir. Bu kakao çekirdekleri, Güney Amerika'nın tropikal iklimlerinden (Ekvador) gelmektedir. Theobroma cacao ağacı, Mayalar ve Aztekler için kutsaldır. Ağaçtan elde edilen kakao çekirdekleri elle toplanır ve ham çekirdekler daha sonra doğal su ile temizlenir ve en iyi kalite için seçilir. Bu süreç, besin değerinin korunmasını sağlar...